Inschrijven in de praktijk – Huisartsenpraktijk de Graeff – Purmerend
Huisartsenpraktijk de Graeff
De Graeffweg 72 1446BK
Purmerend

Inschrijven in de praktijk

Fijn dat u vertrouwen stelt in onze huisartsenpraktijk en dat u zich wilt aanmelden als nieuwe patiënt bij ons. Om uw aanmelding soepel te laten verlopen vindt u hieronder de procedure in 4 stappen.

U kunt zich aan de balie inschrijven in de praktijk. Dit kan tussen 8 uur en 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17 uur.  Neem uw legitimatiebewijs mee.

 

Stap 1: informeren

Informeer of we u in onze praktijk kunnen opnemen.

Een enkele keer zijn er redenen waarom we iemand niet in de praktijk kunnen toelaten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u te ver weg woont.

Natuurlijk is het ook van belang dat u zich thuis voelt in onze praktijk. Eventueel kunt u nog een kennismakingsgesprek aanvragen voordat u een definitieve keuze maakt.

Mochten er geen bezwaren zijn dan nodigen we u graag uit tot stap 2.

Stap 2: uitschrijven

U laat uw huidige huisarts weten dat u van huisarts verandert.

Dit kan in een persoonlijk gesprek, per telefoon of schriftelijk.

U bespreekt met uw oude huisarts de volgende punten:

–  De reden waarom u  overstapt (verhuizing of ontevredenheid)

–  De datum dat u overstapt (per direct of over enkele dagen of maanden) Let op! Het is handig om deze datum te laten vallen na inschrijving bij ons.

–  De naam en het (e-mail)adres van onze praktijk. Uw oude huisarts moet namelijk uw medische gegevens (dossier) overdragen.

Stap 3: informatie overdracht

Zodra U zich in onze praktijk heeft aangemeld en bij de vorige huisarts heeft afgemeld hoeft U niets meer te doen. Wij zorgen ervoor dat het medische dossier via een beveiligde verbinding wordt doorgestuurd.

Stap 4: eventuele nadere kennismaking

Indien u wenst kunt u een kennismakingsgesprek met de huisarts aanvragen. Dit is vooral verstandig indien u een uitgebreide medische voorgeschiedenis heeft.

Tot slot willen we u er op attent maken dat we in de avond, nacht en in het weekend gebruik maken van de huisartsenpost.