Inschrijven in de praktijk – Huisartsenpraktijk de Graeff – Purmerend
Huisartsenpraktijk de Graeff
De Graeffweg 72 1446BK
Purmerend

Inschrijven in de praktijk

Ivm personeelstekort zijn wij niet meer  open voor nieuwe inschrijvingen. Vanaf oktober 2023 hanteren wij een wachtlijst.

 

Fijn dat u vertrouwen stelt in onze huisartsenpraktijk en dat u zich wilt aanmelden als nieuwe patiënt bij ons. Om uw aanmelding soepel te laten verlopen vindt u hieronder de procedure in 4 stappen.

U kunt zich aan de balie inschrijven in de praktijk. Dit kan tussen 8 uur en 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17 uur.  Neem uw legitimatiebewijs mee.

 

Stap 1: informeren

Informeer of we u in onze praktijk kunnen opnemen.

Een enkele keer zijn er redenen waarom we iemand niet in de praktijk kunnen toelaten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u te ver weg woont.

Natuurlijk is het ook van belang dat u zich thuis voelt in onze praktijk. Eventueel kunt u nog een kennismakingsgesprek aanvragen voordat u een definitieve keuze maakt.

Mochten er geen bezwaren zijn dan nodigen we u graag uit tot stap 2.

Stap 2: uitschrijven

U laat uw huidige huisarts weten dat u van huisarts verandert.

Dit kan in een persoonlijk gesprek, per telefoon of schriftelijk.

U bespreekt met uw oude huisarts de volgende punten:

–  De reden waarom u  overstapt (verhuizing of ontevredenheid)

–  De datum dat u overstapt (per direct of over enkele dagen of maanden) Let op! Het is handig om deze datum te laten vallen na inschrijving bij ons.

–  De naam en het (e-mail)adres van onze praktijk. Uw oude huisarts moet namelijk uw medische gegevens (dossier) overdragen.

Stap 3: informatie overdracht

Zodra U zich in onze praktijk heeft aangemeld en bij de vorige huisarts heeft afgemeld hoeft U niets meer te doen. Wij zorgen ervoor dat het medische dossier via een beveiligde verbinding wordt doorgestuurd.

Stap 4: eventuele nadere kennismaking

Indien u wenst kunt u een kennismakingsgesprek met de huisarts aanvragen. Dit is vooral verstandig indien u een uitgebreide medische voorgeschiedenis heeft.

Tot slot willen we u er op attent maken dat we in de avond, nacht en in het weekend gebruik maken van de huisartsenpost.